Bel ons direct

0512 - 236 700

Stuur ons een mail

info@jouwwebhulp.nl

  1. Het allereerste websiteadres ooit was “info.cern.ch”, en het was de website van het CERN-laboratorium, waar het World Wide Web werd uitgevonden.
  1. Het woord “internet” is afgeleid van “interconnected networks”, wat verwijst naar het netwerk van netwerken dat wereldwijd met elkaar verbonden is.
  1. De allereerste e-mail werd in 1971 verzonden door Ray Tomlinson. Hij stuurde het bericht naar zichzelf en gebruikte het @-symbool om het adres van de ontvanger en de bestemmingscomputer te scheiden.
  1. Het internet wordt elke dag groter en op dit moment zijn er naar schatting meer dan 1,88 miljard websites wereldwijd.
  1. Het eerste YouTube-videobericht ooit geüpload heet “Me at the zoo” en werd geplaatst op 23 april 2005 door Jawed Karim, medeoprichter van YouTube.
  1. De term “meme” werd voor het eerst bedacht door Richard Dawkins in zijn boek uit 1976, “The Selfish Gene”. Tegenwoordig worden memes veel gebruikt op sociale media om grappige of herkenbare situaties uit te beelden.
  1. Het internet wordt voornamelijk ondersteund door onderzeese kabels die over de hele wereld zijn gelegd. Deze kabels strekken zich uit over duizenden kilometers en zorgen voor de overdracht van gegevens tussen continenten.
  1. De eerste commerciële banneradvertentie op internet werd in 1994 geplaatst op de website HotWired.com. Het was een advertentie voor AT&T en had een klikbare tekst “Have you ever clicked your mouse right here? You will.”
  1. Het internet wordt elke minuut overspoeld met enorme hoeveelheden gegevens. Volgens schattingen wordt er elke minuut ongeveer 188 miljoen e-mails verzonden en worden er meer dan 4,5 miljoen video’s bekeken op YouTube.
  1. De allereerste website laten maken gebeurde in 1991, en het was een vrij eenvoudige pagina met informatie over het World Wide Web-project. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven, zoals JouwWebhulp.nl, die websites ontwerpen en ontwikkelen voor verschillende doeleinden.